Trots konkurrensen – spel- och nöjesmaskiner roar fortfarande svenskarna
Den digitala underhållning som mobiltelefoner och surfplattor har fört med sig har inte påverkat det faktum att nöjes- och spelmaskiner alltjämt är omåttligt populära. I generationer har vi roat oss med arkadspel, flipperspel, air hockey och shuffleboard, och värmländska Väner Service är ett sedan länge etablerat namn i branschen. Alltjämt är Väner Service en trygg leverantör av allt från biljardbord till nöjes- och spelmaskiner, även om fokus numera snarare kretsar kring service och montage.

Det var Per Nirs som grundade Väner Service redan 1980, och från början låg fokus på att leverera nöjes- och spelmaskiner. Det gör man än idag, men under senare år har allt mer av verksamheten kretsat kring service och montage.

– Vi står med andra ord på flera ben som är ganska olika, då är ordning och reda viktigt. Det har utgjort ledord i verksamheten i över 40 år, och är antagligen den enskilt största orsaken till att vi har kunnat hålla på så pass länge, säger Per Nirs.

Levererar och servar landet runt
De nöjes- och spelmaskiner som Väner Service kan tillhandahålla innefattar till exempel arkadspel, flipperspel, air hockey, shuffleboard, basketmaskiner, kiddie rides och biljardbord. Sådana finns idag i många av Värmlands, men också övriga Sveriges, Sportbarer, Pubar och Lekland. Sedan 2000 utgår verksamheten från värmländska Råtorp i Karlstad när Per och hans kollegor åker landet runt för att serva, reparera och montera de produkter man representerar. I många fall är uppdragen åt offentliga verksamheter, regioner och kommuner, men också små och stora företag. En del av jobben kräver säkerhetsklassningar.

Stora jobb med montage av inredning på skolor, regioner, statliga myndigheter är vanliga, det är en kvalitetsstämpel. Att vi har ordning och reda, samt är pålitliga är otroligt viktigt med tanke på de jobb vi utför. Det kräver också goda relationer med våra samarbetspartners som i många fall vidareförmedlar jobb till oss. Exempelvis har vi under många år jobbat väldigt nära Input interiör här i Karlstad som är en trygg, stabil och seriös partner, berättar Per.